Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa lêveda
- 200 g água
- 250 g farinha tipo 65
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco (4 g)
Massa
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 100 g laranja cristalizada cortada em pedaços
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g chocolate de leite partido em pedaços
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 200 g açúcar
- 5 ovos
- 100 g leite
- 1 pitada de sal
- 20 g licor de laranja
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 12313.6 kJ / 2943 kcal
- Białko
- 72.6 g
- Węglowodany
- 444.3 g
- Tłuszcz
- 95.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.4 g
- Błonnik
- 22.1 g
- Sód
- 270.4 mg
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de queijo
2h
Pão de cebola com massa-mãe
9h 15 min
Coroa de pães
9h 30min
Gelado de chocolate com piripíri e xarope de whisky
Brak ocen
Mini éclairs de framboesa
3h
Cacete com massa-mãe
21 godz. 30 min
Focaccia recheada
1h 25min
Éclairs de chocolate
2h
Mini-Panettones de gengibre e cereja
Brak ocen
Brioche de especiarias
3h
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Bolas de Berlim
2 godz. 40 min