Jaune d’œuf confit à l’huile fumée, voile de café - Eric Robert

Jaune d’œuf confit à l’huile fumée, voile de café - Eric Robert

2.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
4 portions

Składniki

L'huile parfumée au foin (la veille)
  • de foin de Crau
    50 g
  • d'huile de maïs
    100 g
  • d'huile d'olive
    100 g
La gelée au café
  • d'espresso
    150 g
  • d'agar-agar (½ sachet)
    1 g
La purée de persil racine
  • de persil racine coupé en morceaux (réserver les pointes)
    300 g
  • de lait
    100 g
  • d'eau
    100 g
  • de sel
    1 pincée
  • de beurre demi-sel
    50 g
La cuisson des jaunes d'œufs
  • jaunes d'œufs
    4
  • d'eau
    500 g
Le dressage
  • de châtaignes cuites et pelées concassées
    50 g
  • de persil plat frais
    4 feuilles
  • meringues concassées
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 813.5 kcal / 3372.2 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 66.8 g
Węglowodany 45.8 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...