Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux per profiteroles
- 150 g di acqua
- 80 g di burro, non salato, a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di zucchero (10 g)
- 120 g di farina di grano
- 3 uova (M)
Salsa al cioccolato e finitura
- 250 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao), a pezzi
- 40 g di burro, non salato, a pezzi
- 200 g di latte
- gelato alla vaniglia, fatto in casa o comprato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina romagnola
15min
Spätzle al formaggio
1 Std. 10 Min
Pasta sfoglia veloce
1 godz. 20 min
Riso Casimiro (8 porzioni)
1h
Gnocchi di patate
1 godz. 15 min
Zuppa di lenticchie in versione orientale
30 Min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Brezel (Cialde croccanti)
2 godz. 30 min
Capuns grigionesi
35min
Tartufi assortiti al cioccolato
45 Min
Fagottini di carne
3 Std.
Pasta all'uovo
1h