Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cubetto di lievito (20 g)
- 400 g di farina bianca
- 30 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 1 ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di mozzarella, a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di pomodori, senza semi e a pezzi (vedere consiglio)
- 40 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 6 foglie di basilico, fresche, lavate ed asciugate
- 100 g di prosciutto cotto, a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3558 kJ / 851 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato con sorpresa
1h 10 min
Ciambella al limone
2j
Trancetti cioccolatte
1h 55min
Pizza Margherita
2j
Mini calzoni
1j 20 menit
Panzerotti alla romana
55 Min
Focaccine fantasia
2j 5 menit
Rotolo funghi e peperoni
2h 15 min
Pizza margherita
2j 10 menit
Fagottini di pollo con patate e verdure
55 Min
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35 min
Pizza Margherita e basilico
2j 10 menit