Urządzenia i Akcesoria
Croissant
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz. 30 min
12 porzioni
Składniki
-
10 g di lievito secco
-
10 g di sale
-
80 g di zucchero
-
500 g di farina manitoba + q.b.
-
300 g di acqua fredda
-
300 g di burro preferibilmente di ottima qualità, freddo
-
1 uovo sbattuto
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
5.9 g
Kalorie
1548 kJ /
370 kcal
Tłuszcz
21.7 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Idee gustose
156 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Baguette
4 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Piadina romagnola
15 min
Gnocchi di patate
1 godz. 30 min
Grissini
2 godz.
Piadina romagnola
15 min
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min
Macarons al caramello
1 godz. 50 min
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Croissant
7 godz. 30 min
Cookies al cioccolato
30 min
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min