Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 porzione di pasta frolla, come da ricetta base
- 200 g di cioccolato fondente alle nocciole
- 300 g di ricotta fresca, sgocciolata (v. consiglio)
- 50 g di zucchero
- 10 g di liquore limoncello
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20 min
Glassa di zucchero
5 min
Trancetti cioccolatte
1h 55min
Treccia di pan brioche ripiena
2 godz. 20 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1j 30 menit
Profiteroles
2h 15 min
Gattò di patate
1j 30 menit
Biberli dell'Appenzello
Pas d’évaluation
Focaccia dolce alle nocciole
Pas d’évaluation
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
Pas d’évaluation
Pasta Choux
2j