Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 200 g di zucchero
- 10 uova
- 250 g di farina
- ½ bustina di lievito in polvere
Farcitura e composizione della torta
- 50 g di zucchero
- 500 g di panna
- 100 g di acqua
- 6 fogli di gelatina, ammollati (9 g)
- 300 g di sciroppo di fiori di sambuco
- 3 cucchiai di zucchero vanigliato fatto in casa
- 600 g di yogurt naturale, con il 3,5 % di grassi
- 400 g di panna acida
- 40 g di succo di limone
- 400 g di ananas in scatola, sgocciolato e tagliato a cubetti
Decorazione
- 200 g di panna
- 200 g di ananas in scatola, sgocciolato e tagliato a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2605 kJ / 623 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Torta di mele americana
1 Std. 20 Min
Quiche di asparagi
1 Std.
Treccia alla pancetta con germogli di cipolla
2 Std. 10 Min
Sfogliata del Canton Uri
Keine Bewertungen
Torta di mais, mandarino e mandorle
2 godz. 35 min
Pizza mele e brie
1 Std. 50 Min
Zuppa di zucca
35 Min
Mini-amaretti
1 Std. 30 Min
Grittibänz dolci
2 Std. 15 Min
Number Cake 50 anni Thermomix®
5 Std.
Risotto ai funghi porcini con brie
35 Min
Vellutata di zucca e pomodoro
25 Min