Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 130 g di latte
- 30 g di zucchero
- 30 g di burro, non salato
- ½ cubetto di lievito fresco (20 g), sbriciolato
- 300 g di farina bianca
- ¼ cucchiaino di sale
Farcitura
- 120 g di nocciole sgusciate, con la buccia
- 1 mela (160 g, ad es. Boskoop), a pezzi (4 cm)
- 50 g di zucchero grezzo di canna
- 1 limone, biologico, la scorza grattugiata
- 30 g di succo di limone
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 80 g di panna intera
- 50 g di panna acida
-
50
g di mirtilli rossi, secchi, dolcificati
lub 40 g di uvetta sultanina
Stampi
- farina bianca, per spianare
- zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante, per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 31.2 kJ / 312.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
Alternatywne przepisy
Crema Thermomix®
45 Min
Brezel (Cialde croccanti)
2 Std. 30 Min
Torta di pane
1h 20min
Kipferl alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Pane al latte
2h 20 min
Pane di farro alle nocciole
2h 50min
Pane rustico
2 Std.
Corona dei Re Magi
2小时 15 分钟
Pane bigio in casseruola
2小时 25 分钟
Pane di frumento e farro
12h
Pane di segale vallesano
10 Std.
Treccia bernese
1 Std. 45 Min