Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparazione
- 30 g di formaggio Sbrinz (circa 2 cm), per cospargere
Impasto
- 300 g di acqua q.b. per spennellare
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglie lavate e asciugate
- 20 g di rucola
- ½ cubetto di lievito fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 500 g di farina semibianca
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di olio di oliva
Burro alle erbe aromatiche
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglie lavate e asciugate
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di burro, morbido
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca (circa 20 g), tagliata finemente
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1533 kJ / 366 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Treccia bernese
1h 45 min
Pane alle olive
2h 20min
Crema Thermomix® per le feste
25min
Panini per hamburger
1h 45 min
Pane alle olive
2h 20min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 min.
Grissini
1hod. 20min
Cake al limone sofficissimo
1ωρ. 30 λεπτ.
Panini del 1° Agosto
1h 10 min
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Corona dei Re Magi
2ωρ. 15 λεπτ.
Torta di carote argoviese
2hod.