Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparazione
- 30 g di formaggio Sbrinz (circa 2 cm), per cospargere
Impasto
- 300 g di acqua q.b. per spennellare
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglie lavate e asciugate
- 20 g di rucola
- ½ cubetto di lievito fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 500 g di farina semibianca
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di olio di oliva
Burro alle erbe aromatiche
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglie lavate e asciugate
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di burro, morbido
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca (circa 20 g), tagliata finemente
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1533 kJ / 366 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Pane per toast
3 Std.
Insalata di verdura e frutta a crudo
10min
Poke-Bowl
35min
Insalata greca
25min
Pan Brioche
8 Std.
Panini di San Gallo
26u. 30min
Knöpfli
50 min
Olive croccanti
1h 30min
Focaccia con pomodori
40min
Insalata di broccoli con pinoli
5 Min
Treccia bernese
1 godz. 45 min