Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- Óleo q.b. p/ borrifar
- 250 g açúcar
- 150 g avelã c/ pele
- 5 claras de ovo
- 1 c. sopa de vinagre de vinho branco
Recheio
- 50 g rebuçados de caramelo duros
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 5 - 10 gotas de sumo de limão
Cobertura
- 100 g chocolate p/ culinária (53% cacau), partido em pedaços pequenos
- 80 g natas c/ 30% de gordura
- 1 c. chá de extrato de baunilha
Montagem
- 50 g chocolate p/ culinária (53% cacau)
- 35 g avelã s/ pele torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1822.6 kJ / 435.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 42.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarteletes de noz pecan
2h 25min
Brownie de chocolate branco e caramelo salgado
1 Std. 30 Min
Cheesecake de mirtilos
5 Std.
Bolo de maçã e caramelo
1 godz. 15 min
Cannoli com creme de café
2 godz. 20 min
Espargos e batata com molho holandês
50 Min
Mousse de limão fit
2 godz. 10 min
Tarte de caramelo e baunilha
3 Std.
Bolas de caramelo crocantes
5 godz. 30 min
Risoto doce de vinho do Porto branco com praliné
1 godz. 15 min
Tarte de limão com mirtilos e amoras
1h 20min
Torta merengada com chantilly e framboesa
45min