Sopa de lentilhas amarelas com almôndegas e creme solero

Sopa de lentilhas amarelas com almôndegas e creme solero

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 dose

Składniki

Creme Solero
  • pêssego em metades em conserva
    60 g
  • bolacha de manteiga p/ guarnecer
    10 g
  • sumo de maracujá
    25 g
  • amido de milho
    ½ c. chá de
  • açúcar
    1 ½ c. chá de
  • natas
    75 g
  • queijo quark
    125 g
  • açúcar baunilhado
    ½ c. chá de
  • estabilizante para chantilly
    1 c. chá de
Sopa e almôndegas
  • pão de véspera cortado em pedaços
    30 g
  • leite
    60 g
  • salsa só as folhas
    3 - 6 pés de
  • alho
    2 dente de
  • carne de frango picada
    150 g
  • ovo
    1
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    4 pitadas de
  • azeite
    1 c. chá de
  • cebola
    30 g
  • piripíri
    10 g
  • lentilhas amarelas bem lavadas
    50 g
  • batata cortada em pedaços (3 cm aprox.)
    100 g
  • água
    500 g
  • sal
    1 c. chá de
    1 c. chá de caldo de legumes, em pó
  • azeite
    15 g
  • paprika fumada
    ½ c. chá de
  • salsa picada
    1 pé de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1472.2 kcal / 6159.7 kJ
Białko 71.7 g
Tłuszcz 85.5 g
Węglowodany 107.2 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 32.1 g
Sód 4433.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...