Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange curd
- 2 laranjas (casca, só a parte amarela e sumo)
- 200 g açúcar
- 120 g manteiga cortada em pedaços
- 3 ovos
Massa de amêndoa
- 150 g amêndoa s/ pele
- 110 g manteiga cortada em pedaços
- 110 g farinha de coco
- 2 ovos
- ¼ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1742 kJ / 416 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 80 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Casa de gengibre
5 Std. 30 Min
Curd de clementina
30 Min
Quadrados de tangerina
35 Min
Tarte de enrolados de canela e creme de laranja
5 Std. 30 Min
Croquembouche com creme de laranja e chocolate negro
10 Std.
Pavlova com coulis de framboesa
1 Std. 50 Min
Lemon curd
20 Min
Duchesses
2 Std.
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 Std.
Profiteroles
1 Std. 30 Min
Tarte de limão e merengue
30 Min
Creme pasteleiro
15 Min