Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 folhas de gelatina neutra cortadas em pedaços
- 150 g avelãs torradas
- 4 ovos
- 300 g leite
- 380 g açúcar
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias (ver dicas)
- 100 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 200 g framboesas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2421.5 kJ / 578.7 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 101.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de cenoura
1 Std. 40 Min
Lombo Wellington com puré de batata, cenoura molho de vinho doce
2 godz. 40 min
Gelado de cheesecake de limão
8h
Tabuleiro doce e salgado
20min
Ovinhos da Páscoa com lemon curd
25 min
Biscoitos de amêndoa e cereja
12h
Frango à Malaio com coco
Brak ocen
Doce de ginja
Brak ocen
Sopa de entulho com tortellini
30min
Arroz selvagem com lombinho de porco e ameixa
45min
Barras de leite condensado e chocolate
1 Std.
Tiramisu de chocolate
2 Std. 30 Min