Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Profiteroles en pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre (10 g)
- 120 g de farine
- 3 œufs (moyens)
Sauce au chocolat et finition
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao, cassé en morceaux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de lait
- crème glacée, vanille, faite maison ou achetée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace au citron
12h 30min
Éclairs au chocolat
1 Std. 15 Min
Vol-au-vent aux quenelles
35min
Glace à la vanille
12 godz.
Merveilles
1h 10min
Sauce Hollandaise
15min
Glace à la réglisse
8 godz. 30 min
Toffes (bonbons au caramel)
2h
Glace vanille au caramel salé
14 Std.
Pâte à choux
2h
Mousse au chocolat à l'orange
2h 20min
Tarte meringuée au citron
2h 30min