Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de sucre
- 200 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- ½ c. à café de sel
- 2 œufs
- 3 c. à soupe de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
-
2000
g d'huile de friture
lub 2000 g d'huile de coco hydrogénée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bricelets
2h 30 min
Brownies aux noix
50min
Pain d'épice lucernois
55min
Profiteroles
2h 15min
Glace à la rhubarbe
36 Std. 25 Min
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Pavé au chocolat épicé
12h
Mini-plumcake au yogourt
40min
Pâte feuilletée, rapide
2h
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Gâteau de Linz
1h
Gâteau du Vully
2h 30 min