Sorbet à la banane

Sorbet à la banane

3.3 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions

Składniki

  • 1 citron le zeste finement râpé et le jus d’un citron
  • 40 g de sucre brut
  • ¼ c. à café de clous de girofle
  • 3 bananes bien mûres (env. 320 g) coupées en rondelles et congelées (voir la rubrique «Conseil(s)»)
  • 260 g de glaçons

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 0.8 g
Kalorie 328 kJ / 78 kcal
Tłuszcz 0.3 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...