![Sorbet à la banane Sorbet à la banane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4AFA04C1-6DFF-41B8-87EA-29E5073F84A7/Derivates/244AFE9D-59C2-49AE-A0D9-123D5B16BE11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron, le zeste finement râpé et le jus d’un citron
- 40 g de sucre brut
- ¼ c. à café de clous de girofle
- 3 bananes bien mûres (env. 320 g) coupées en rondelles et congelées (voir la rubrique «Conseil(s)»)
- 260 g de glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la banane
5min
Sorbet aux fraises sur mousse de basilic
5sa
Entrecôte aux truffes sur son risotto à la chicorée rouge
50 Min
Smoothie à la mangue
10min
Sauce béchamel
15 Min
Soupe de potimarron-pomme-poitrine de poulet
40 Min
Crème brûlée
4 Std. 40 Min
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35 Min
Soupe au potiron
35 Min
Velouté orange-courge
35 Min
Mayonnaise à l'ail
10min
Glace au babeurre à la framboise et à l'orange
Brak ocen