Coq au vin

Coq au vin

4.7 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 80 g d'huile végétale
  • ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café de poivre, moulu
  • 1 c. à café de paprika doux
  • 4 cuisses de poulet, avec la peau et les os
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 30 g de concentré de tomates
  • 200 g de vin rouge sec
  • 200 g de jambon cru, en dés
  • 400 g de champignons
  • 300 g de fond de bœuf
  • 2 brins de romarin, frais
  • 1 brin de thym, frais
  • 30 g d'eau
  • 20 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 35 g
Kalorie 2725 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...