Gâteau d'abeilles avec glaçage

Gâteau d'abeilles avec glaçage

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 parts

Składniki

La pâte
  • œufs
    5
  • de sucre en poudre
    140 g
  • de farine de blé
    380 g
  • de sucre vanillé
    8 g
  • de poudre à lever
    20 g
  • de lait
    230 g
  • d'huile de tournesol
    200 g
  • zeste de citron râpé
    1 c. à soupe
Le glaçage
  • de fromage à tartiner
    450 g
  • de yogourt nature
    75 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • zeste de citron râpé
    1 c. à soupe
  • de jus de citron fraîchement pressé
    15 g
Le chocolat fondant
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g
  • d'huile de tournesol
    10 g
  • abricots, en conserve égouttés (env. 480 g poids net)
    35
  • d'amandes effilées
    50 g
  • bonbons (pour les yeux)
    70

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 209.3 kcal / 875.5 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 88.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...