![Arroz en caldo de jitomate Arroz en caldo de jitomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F7DFF33-0E5E-4EDA-AF92-106DC8B43BC2/Derivates/373EF2B1-69D4-46CC-B96F-1BA28F15205B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla, en mitades
- 2 dientes de ajo
-
200
g de jitomate, en mitades
lub 200 g de jitomates en conserva - 50 g de aceite de oliva
- 400 g de arroz de grano largo (no precocido)
- 2 cucharaditas de sal
- 1200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde
10 min
Pasta de jitomate y chorizo
25min
Arroz blanco con verduras
40min
Fetuccine con hongos
1h
Sopa de fideos
35min
Rajas con elote
20min
Spaguetti carbonara
40min
Macarrones con queso
40min
Albóndigas al cilantro con calabacitas
50min
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Fideo seco en salsa de chiles
35min
Salpicón de res
40min