Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adobo
- 900 g de agua
- 50 g de chile ancho, sin tallo ni semillas
- 50 g de chile guajillo, sin tallo ni semillas
- 10 dientes de ajo, pelados
- 1 ½ cdita de comino en polvo
- 1 cda de orégano seco
- 7 hojas de laurel, secas
- 1 clavo de olor
- ½ cdita de pimienta gorda
Pescado en adobo
- 235 g de mayonesa
- 700 g de agua
- 1000 g de filetes de pescado blanco, sin piel
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2772 kJ / 660 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55 Min
Pollo en salsa verde con nopales
40 分钟
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Carnitas de atún
40 分钟
Pescado a la veracruzana
30 Min
Salpicón de res
1 Std.
Pescado a la diabla
30 Min
Pollo al cilantro
35min
Picadillo con rajas
25 dk
Bistec de res en salsa de chipotle
30 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Caldo tlalpeño
1小时 20 分钟