![Mole de olla Mole de olla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8152A4F4-F93C-43E6-8227-F2749274BDEA/Derivates/B8806EE4-1624-4810-86CC-B462C627E2BE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de elote, pelado y en trozos
- 1000 g de agua
- 700 g de falda de res
- 150 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 4 tomates verdes, asados
- 3 jitomates, asados
- 40 g de aceite de oliva
- 2 cditas de sal
- 3 chiles de árbol secos
- 1 chile chipotle, seco
- 1 limón verde, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2347 kJ / 560 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 75 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45 dk
Arroz a la mexicana
50 dk
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Caldo de camarón
40 min
Adobo básico
30 min
Pierna adobada navideña
1 Std. 45 Min
Tinga de pollo - Demo - presentadores
30 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Pozole Blanco
1h
Chicharrón en salsa verde
35 min