Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de elote, pelado y en trozos
- 1000 g de agua
- 700 g de falda de res
- 150 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 4 tomates verdes, asados
- 3 jitomates, asados
- 40 g de aceite de oliva
- 2 cditas de sal
- 3 chiles de árbol secos
- 1 chile chipotle, seco
- 1 limón verde, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2347 kJ / 560 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 75 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pozole Rojo
1h 30min
Mole de olla vegetariano
1 godz.
Caldo de camarón
40min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de res
1 godz. 15 min
Mole de olla vegano
45 min
Pozole Blanco
1 godz.
Chicharrón en salsa verde
35min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Jugo de carne al chipotle
55min
Pozole Verde
1 godz. 20 min
Entomatado de res con verdolagas
1 godz.