![Entomatado de res con verdolagas Entomatado de res con verdolagas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f94c3e6-6339-425b-9f70-bd644d0d1f54/Derivates/948ab7b1-136b-4024-9248-a96bbd9b74ae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla blanca, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 chile serrano, sin tallo
- 445 g de tomate verde
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- 30 g de aceite vegetal
- 500 g de chambarete de res, en cubos de 3 cm
- 400 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 cda de azúcar
- 300 g de papas, peladas y cortadas en cubos de 3 cm
- 300 g de verdolagas, limpias
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 5783 kJ / 1377 kcal
- Białko
- 117 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45min
Pollo en salsa verde con nopales
40 Min
Pollo con mole verde
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35min
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35min
Mole de olla
35min
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 Min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Sopa de nopales
45min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min