Tinga de Pollo

4.5 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • panela cheese (Mexican fresh cheese) in pieces
    7 oz
    7 oz feta cheese, in pieces
  • onions quartered
    10 ½ oz
  • vegetable oil
    1 oz
  • tomatoes quartered
    10 oz
  • homemade chicken stock paste
    2 heaping tsp
    2 chicken stock cubes
  • boneless, skinless chicken breast in pieces (1¼ in.-1½ in.)
    36 oz
  • piloncillo in pieces (see Tip)
    1 oz
    1 oz brown sugar, in pieces (see Tip)
  • canned chipotle chilies (in adobo sauce)
    1 - 3 oz
  • dried bay leaves
    2
  • Mexican tostadas
    18
    18 taco shells
  • sour cream to serve
    8 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1261 mg
Białko 52 g
Kalorie 2766 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...