Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
7
oz panela cheese (Mexican fresh cheese), in pieces
lub 7 oz feta cheese, in pieces - 10 ½ oz onions, quartered
- 1 oz vegetable oil
- 10 oz tomatoes, quartered
-
2
heaping tsp homemade chicken stock paste
lub 2 chicken stock cubes - 36 oz boneless, skinless chicken breast, in pieces (1¼ in.-1½ in.)
-
1
oz piloncillo, in pieces (see Tip)
lub 1 oz brown sugar - 1 - 3 oz canned chipotle chilies (in adobo sauce)
- 2 dried bay leaves
-
18
Mexican tostadas
lub 18 taco shells - 8 oz sour cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2766 kJ / 661 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1261 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40 min
Pozole Rojo
2u. 5min
Chicken Fajita Soup
50 min
Tortilla Soup
25 min
Cochinita Pibil
4h
Pan de Muerto
4h
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Pico De Gallo
15 Min
Pollo Pibil
1 godz. 30 min
Chicken Enfrijoladas
50 min