奶油焗花椰菜
TM6 TM5

奶油焗花椰菜

4.7 (9 ocen)

Składniki

  • 200 克 格魯耶爾乳酪(Gruyere cheese) ,切塊
    lub 200 克 切達乳酪 ,切塊
  • 500 克 水
  • 1 顆 白花椰菜 (約1 公斤),切小朵
  • 50 克 麵粉
  • 40 克 奶油
  • 500 克 牛奶
  • ½ 茶匙 鹽 ,多備一些調味用
  • 2 小撮 白胡椒粉 ,多備一些調味用
  • 1 - 2 小撮 豆蔻粉 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1273 kJ / 305 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy