Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Samosas und Auberginen-Linsen-Bolognese
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 150 g Möhren, in Stücken
- 60 g Olivenöl und etwas mehr zum Bestreichen
- 150 g grüne Linsen, getrocknet
- 300 g Aubergine, in Würfeln (3 cm)
- 80 g Rotwein, trocken
- 200 g stückige Tomaten
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Pck. Filoteig (250 g), z. B. von Tante Fanny
Joghurt-Minz-Dip
- 10 g Minzblätter
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 300 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- ¾ - 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 354 kJ / 85 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koriander-Falafeln
40min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 Min
Hummus-Platte Greek Style
25min
Falafeln mit Paprika-Tomaten-Gemüse
50 Min
Spinat-Empanada
1 Std.
Jiaozi
1 Std. 30 Min
Auberginenröllchen mit Paneer
50 Min
Falafel-Hummus-Bowl mit Aprikosen-Chili-Sauce
1 Std.
Süßkartoffel-Kumpir
1 Std. 30 Min
Veganes Austernpilz-Schawarma
45 Min
Tostadas mit Jackfrucht und Pico de Gallo
1h 10min
Falafel mit Gurkendip
9 godz. 40 min