Wersje kompatybilne
Süßkartoffel-Focaccia mit Rotwein-Balsamico-Schalotten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Süßkartoffeln, in Stücken
- 250 g Wasser
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 1 TL Zucker
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 500 g Schalotten, in Ringen
- 30 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 60 g Crema di Balsamico
- 100 g Rotwein
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 200 g Frischkäse
- 20 g Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Sahne
- 50 g Rucola, in groben Stücken
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 16020 kJ / 3825 kcal
- Białko
- 95 g
- Węglowodany
- 450 g
- Tłuszcz
- 173 g
- Błonnik
- 34.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1h
Sesampesto
10min
Couscous-Taler mit Cranberrys
1h
Bulgur-Auflauf
1h 20min
Quiche mit Ofenpaprika
2h
Kürbis-Parmigiana
2h
Paprika-Ricotta-Quiche
2h
Mediterrane Tomaten-Galette
1h 15min
Parmesan-Tarte mit roher Tomatensauce
1h 30min
Kürbis-Cannelloni
1 Std. 10 Min
Ziegenkäse-Fladen mit Rosmarin-Honig
2h
Kürbis-Feta-Quiche
45min