![Purée de pommes de terre et de légumes Purée de pommes de terre et de légumes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02F3BF2D-19F5-4998-98B6-CCA17CFBA8D0/Derivates/b890feaf-37ef-4b2d-ba40-04b06abe0f82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de légumes (citrouille, carottes, céleri-rave, igname, petits pois, chou-fleur ou brocoli par ex.), coupés en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 600 g de pommes de terre farineuses, épluchées et coupées en morceaux (2-3 cm)
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Crème fouettée
10min
Velouté de courgette
25 Min
Risotto
30 Min
Compote de pommes
20 Min
Velouté de légumes
35 min
Purée de pommes de terre
40 Min
Sorbet aux fruits
10min
Velouté de potiron et crevette
35 min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 Min
Blanquette de veau
1 Std.
Ratatouille
40 Min
Assortiment de légumes sur lit de riz et sauce au yaourt
45 Min