Gefülltes Hendl mit Reis

Gefülltes Hendl mit Reis

4.8 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    4
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Langkornreis
    80 g
  • Butter weich
    2 EL
  • Hendl ganz
    1400 - 1500 g
  • Brathendl-Gewürzmischung
    4 EL
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • rote Paprikaschoten entkernt, in Stücken (3 cm)
    120 g
  • Rapsöl
    20 g
  • Orange (ca. 170 g)
    1
  • Rosinen
    30 g
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    ½ TL
  • Paprikapulver, rosenscharf
    ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 653 kcal / 2736 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1737 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...