Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 克 牛蒡 ,去皮切滚刀块,浸在水中
- 320 克 鸡腿肉,去皮去骨 ,切4×4厘米块,焯水洗净沥干
- 120 克 胡萝卜 ,去皮切滚刀块
- 125 克 魔芋块 ,切小块
- 100 克 新鲜香菇 ,一切四
- 160 克 芋艿 ,去皮切滚刀块,水里冲去黏液
- 150 克 莲藕 ,去皮切滚刀块
- 60 克 味醂
- 70 克 日式浓口酱油
- 10 克 糖
- 280 克 水 ,可用日式高汤代替
- 60 克 刀豆 ,切4-5厘米段
- 2 片 姜 ,切丝
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1275 kJ / 304.8 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1330.9 mg