Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水
- 45 克 干柴鱼片
- 450 克 白萝卜
- 适量 水 ,煮白萝卜用
- 10 克 味醂
- 5 克 昆布 ,切成5×5厘米,用水洗净
- 80 克 生抽 ,选择宴会鲜味汁(见要诀)
- 1 汤匙 水
- 1 汤匙 白味噌
- 1 茶匙 味醂
- 适量 干柴鱼片 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 446.3 kJ / 106.7 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 995.7 mg