泰式鸡肉米粉
TM6 TM5

泰式鸡肉米粉

4.3 (3 oceny)

Składniki

  • 60 克 无盐熟花生
  • 2 颗 大颗鸡蛋 (63-73克)
  • 850 克 水
  • 200 克 老豆腐 ,沥干水分,切片(每片2.5厘米)
  • 220 克 干米线
  • 60 克 红葱头 ,切块
  • 2 瓣 蒜头
  • ¼ 茶匙 干辣椒片
  • 15 克 油
  • 90 克 胡萝卜 ,斜切
  • 220 克 去皮鸡大胸肉 ,切条(每条7.5厘米)
  • 1 汤匙 黑糖
  • 1 汤匙 鱼露
  • 1 汤匙 酱油
  • 2 汤匙 罗望子酱
  • ¼ 茶匙 辣椒粉
  • 新鲜罗勒叶 ,装饰用
  • 1 个 青柠 ,切块
  • 干辣椒片 ,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2214 kJ / 529.2 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
56.2 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
5 g
Sód
778.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy