Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 克 无盐熟花生
- 2 颗 大颗鸡蛋 (63-73克)
- 850 克 水
- 200 克 老豆腐 ,沥干水分,切片(每片2.5厘米)
- 220 克 干米线
- 60 克 红葱头 ,切块
- 2 瓣 蒜头
- ¼ 茶匙 干辣椒片
- 15 克 油
- 90 克 胡萝卜 ,斜切
- 220 克 去皮鸡大胸肉 ,切条(每条7.5厘米)
- 1 汤匙 黑糖
- 1 汤匙 鱼露
- 1 汤匙 酱油
- 2 汤匙 罗望子酱
- ¼ 茶匙 辣椒粉
- 新鲜罗勒叶 ,装饰用
- 1 个 青柠 ,切块
- 干辣椒片 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2214 kJ / 529.2 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 778.6 mg