Wersje kompatybilne
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Granella di prosciutto
- 100 - 150 g prosciutto crudo di Parma, a fette
Salsa al Gorgonzola
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 140 g di panna acida
- 110 g di gorgonzola piccante a pezzi
- 2 cucchiaini di salsa Worcestershire
- 2 di cuori di lattuga
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granita melone, menta e gin
1 Std. 25 Min
Prosecco alla citronella
1h
Crema di cavolo riccio alla paprika, insalata di gamberi e edamame
40min
Lasagnetta fredda con melanzane e burrata
40min
Insalata di anguria e finocchi
20min
Fonduta di formaggio
20min
Salsa al formaggio di pecora
20min
Cioccolata calda al cardamomo
15min
Spaghetti di carote con pesto di avocado raw
15min
Emulsione di patate e sedano rapa con sfilacci di cavallo (di Sebastiano Rovida)
35min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30min
Burro alle acciughe
4h 20min