Wersje kompatybilne
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Granella di prosciutto
- 100 - 150 g prosciutto crudo di Parma, a fette
Salsa al Gorgonzola
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 140 g di panna acida
- 110 g di gorgonzola piccante a pezzi
- 2 cucchiaini di salsa Worcestershire
- 2 di cuori di lattuga
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta svizzera
20 min
Crema di formaggio spalmabile
5min
Tajarin salsiccia e finocchi
1h
Salsa olandese
30min
Uova di quaglia in gelatina alle erbe
Brak ocen
Salsa bois boudran
10 min
Gazpacho di frutta e verdura con salmone marinato (di Sebastiano Rovida)
18 godz. 25 min
Zabaione allo spumante
15min
Condimento al Gorgonzola alla maniera Usa
10 min
Gazpacho fragole e pomodoro
2j 10 menit
Crema di burrata con verdure
1h 5min
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1h 5min