Tatín de endibias, camembert y jamón

Tatín de endibias, camembert y jamón

4.2 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 raciones

Składniki

  • 1 naranja
  • 20 g de azúcar moreno
  • 280 g de cebolla roja en gajos de 2 cm
  • 20 g de mantequilla (y algo más para el molde)
  • 10 g de aceite de oliva
  • 500 g de endibias en cuartos longitudinales
  • 2 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 100 g de queso camembert en trozos
  • 1 cucharada de miel
  • 1 lámina de masa de hojaldre redonda
  • 50 g de jamón serrano en lonchas finas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 549.3 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1043 kJ / 249 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 18.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...