Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rijst basis
- 300 g witte rijst
- 900 g water
- 1 ei
- ¼ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 40 g zachte boter
Zalm
- 50 g Parmezaanse kaas, zonder korst, in blokjes (3 cm)
- 2 takjes verse bladpeterselie, enkel de blaadjes
- 40 g zachte boter
- 40 g bloem
- 1 ½ tl currypoeder
- 320 g volle melk
- 50 g mayonaise (zie Tips)
- 1 ei
- 40 g citroensap (ong. 1 citroen)
- 200 g gerookte zalm, in stukken (2-3 cm)
- 1 snuifje zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- zout, volgens smaak
- gemalen zwarte peper, volgens smaak
- ½ tl sesamzaad (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2127 kJ / 506 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Citroencurd
1h
Koekjes met chocopasta
1h 40min
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2 Std. 10 Min
Sous-vide teriyaki zalm
1h 20min
Asperge-langoustine terrine
10h
Bellini cocktail
5min
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Brak ocen
Citrus lekkernij
50min
Quinoapuddings met frambozensaus
Brak ocen
Aardappelkoekjes
45 min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 min
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
1h 10min