Wersje kompatybilne
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 takje verse rozemarijn
- 600 g kalkoenborst filet, zonder vel, of been, gevlinderd
- 8 smeltkaas plakjes
-
260
g pancetta, in plakjes
lub 260 g prosciutto hesp, in plakjes - 1 teentje knoflook
- 1 sjalot, gehalveerd
- 30 g boter
- 300 g water
- 200 g droge witte wijn
- ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 20 g gedroogde eekhoorntjesbrood, gedrenkt en uitgelekt
- 5 druppels Worcestershire saus
- 50 g room, min. 30% vet
- 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 8 porties
- Kalorie
- 14238 kJ / 3403 kcal
- Białko
- 263 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 255 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 min
Runderpastei met bier
1h 40min
Quenelles met waterkerssaus
2 godz. 45 min
Citrus lekkernij
50min
Varkenshaasje in papillot
1h
Ijs van amarenakersen
8 Std. 10 Min
Antioxidantenboost
10min
Slasapje
Ninguna valoración
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1h 40min
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
1h 10min
Japanse kip curry
55 min