Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gestoomde appels
- 4 appels (ong. 150 g elk) (bv. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), ongeschild of geschild
- 2 - 3 el citroensap (25 g)
- 500 g water
Cidersabayon
- 50 g suiker
- 1 ei
- 3 eierdooiers
- 160 g droge cider
- 2 tl kaneelsuiker, om te bestrooien
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Rode bietensalade
10 min
Risotto met Parmezaanse kaas
30 dk
Peergelei
Brak ocen
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1h
Citrus lekkernij
50min
Tomaten opgevuld met champignons en noten
1 godz. 5 min
Kippenbouillon met broodknoedels
1 godz. 5 min
Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes
1sa 15 dk
Chocoladetruffels
2 Std. 45 Min
Geklopt eiwit
5 Min
Asperge ovenschotel
1sa 30 dk