Kasseler mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
TM6 TM5

Kasseler mit Sauerkraut und Kartoffelpüree

4.6 (2.4K oceny)

Składniki

  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Apfel, geviertelt
  • 20 g Butterschmalz
    lub 20 g Rapsöl
  • 600 g Sauerkraut, abgetropft
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • 5 Wacholderbeeren
  • 750 g Kasseler, ausgelöst, in Scheiben (1 cm)
  • 1000 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz
  • 1000 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3 cm)
  • 180 g Milch
  • 50 g Butter
  • ¼ TL Muskat nach Geschmack

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1781 kJ / 426 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy