Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Hähnchenbrust, mit Haut und Knochen (ca. 500 g)
- 80 g Möhren, in Stücken
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 150 g Champignons, halbiert oder geviertelt
- 60 g Butter
- 60 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Worcester-Sauce
- 1 TL Zitronensaft
- 1 Prise Curry, mild
- ¼ TL weißer Pfeffer
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8h 45min
Hühner-Nudel-Eintopf
2h
Porree-Hackfleisch-Suppe
35 Min
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10 min
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 min
Feine Königsberger Klopse
1 Std.
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Hühnerfrikassee à la Margret
50 Min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1 Std.
Bremer Labskaus
1h 20min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min