Bruschetta terra e mare al piccante

Bruschetta terra e mare al piccante

4.4 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di catalogna (800 g se da pulire)
  • 1 pizzico di sale
  • 300 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino puliti
  • 60 g di vino bianco secco
  • 8 fettine di pane tostate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.7 g
Kalorie 1322 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...