Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di catalogna (800 g se da pulire)
- 1 pizzico di sale
- 300 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino puliti
- 60 g di vino bianco secco
- 8 fettine di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Astice in bella vista
1 Std. 15 Min
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50 Min
Antipasto di funghi e capesante
35 Min
Capesante al profumo di arancia
1 Std. 10 Min
Stelle di mare
30 Min
Pepata di cozze
55min
Panzanella di mare
45 Min
Antipasto di alici agli agrumi
2 Std. 10 Min
Sformatini di gamberi e verdure
35 Min
Paella
1 Std. 50 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 Min
Cacciucco
1 Std. 20 Min