Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olive Kalamata denocciolate
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di farina tipo 00
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 180 g di peperoni rossi arrostiti (in scatola)
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 600 g di petto di pollo, senza pelle, a dadini (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco, a piacere
- 1 dose di pasta sfoglia (275 g)
- 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto, per spennellate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1612 kJ / 385 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto in crosta di patate
2u. 15min
Quiche svuotafrigo
40min
Insalata di pasta integrale con prosciutto crudo, melone e fagiolini
55 dk
Briochele
6h
Yaki Soba
55 dk
Petto di pollo ripieno alla ricotta e risotto al pomodoro
1sa 5 dk
Picadillo (pasticcio di carne)
1h
Pollo in fricassea
50 min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Sformatini di riso tricolore
1 Std. 25 Min
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
8ωρ.
Torta di pane salata
55 dk