Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 36.5 g
Alternatywne przepisy
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1h 20min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Brandteig
2 Std.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1h 20min
Quarkstrudel
1h 20min
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Apfelstrudel
1h 20min
Hefegrundteig, süss
1 Std.