![Faschingskrapfen Faschingskrapfen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97D1676B-CFCC-41CD-99BF-150D5C514FFC/Derivates/930012B2-1A79-4AA0-96A4-96087E578DC6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter
- 250 g Milch
- 40 g frische Germ
- 50 g Zucker
- 4 Eidotter
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 750 - 1000 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Marillenmarmelade, fein
- 1 TL Rum
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Topfengolatschen
50min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Strudelgrundteig
45min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Nussstrudel
2h 30min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Apfelstrudel
1h 20min
Buchteln mit Vanillesauce
1j 40 menit
Kardinalschnitten
3 godz.
Kleine Charlotte
4 Std. 50 Min
Bananenschnitten
3 godz.
Schnelle Biskuitroulade
30min