Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rosinen
-
50
g Apfelsaft
lub 50 g Rum
Hefeteig
- 220 g Milch
- 40 g Hefe (1 Würfel)
- 100 g Zucker
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 500 g Mehl
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 240 g Milch
- 20 g Zucker
- 20 g Vanillepuddingpulver
- 80 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Konfitüre mit Gelierzucker
30 Min
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Hefezopf
2 Std. 20 Min
Pizza Margherita
1 Std. 45 Min
Quarkstrudel
1 Std. 20 Min
Apfelmuffins
40 Min
Rohkost, gemischt
10 Min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min
Windbeutel
2 Std. 15 Min
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min