Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dunkle Schokoladenmousse
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 150 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 5 Eigelb
- 35 g Zucker
Helle Schokoladenmousse
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 3 Eigelb
- 10 g Zucker
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2195 kJ / 525 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2 Std. 30 Min
Caipirinha-Creme
3h 30min
Bayerische Creme
8 godz.
Schokoladenmousse
3u. 20min
Panna Cotta
5h
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Weiße Schokomousse
10 Std.
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8h 20min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5h
Kokos-Panna-Cotta auf Erdbeer-Carpaccio
3 Std. 45 Min
Mousse au chocolat mit Banane
3u. 25min