![Markklößchen (Suppeneinlage) Markklößchen (Suppeneinlage)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/273F6B47-B2CB-4F74-A4A1-E9E84B1067CC/Derivates/9D0D022A-A153-4F78-A9B0-A0AF59D60837.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mark (ausgelöst aus ca. 5 Markknochen)
- 80 g Paniermehl
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 673 kJ / 161 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Eierstich
25 min
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min
Döppekooche
1 godz. 30 min
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30 min
Mürbeteig
5 Min
Reibekuchen
45 Min
Sauce Hollandaise
15 min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30 min
Remoulade
10 min
Zwiebelkuchen
2h 15min
Spargel mit Kartoffeln
50 Min