Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g neutrales Öl (z.B. Sonnenblumen- oder Rapsöl)
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 TL Kapern, abgetropft
- 50 g Gewürzgurken, in Stücken
- 1 Ei (siehe Tipp)
- ½ - 1 TL Zitronensaft
- ½ TL Senf, mittelscharf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 100 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 884 kJ / 211 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Kräuterbutter
5min
Mayonnaise
5min
Sauce Hollandaise
15min
Panierter Fisch mit Remoulade
40 Min
Sauce Béarnaise
40 Min
Vitello Tonnato
48h
Eierstich (Suppeneinlage)
15min
Cocktailsauce zu Krabben und Co.
5min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10 min
Salatsauce Sylter Art
48h
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10 min