Urządzenia i Akcesoria
Apfelgelee
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
5 Gläser
Składniki
-
Äpfel, säuerlich Bio, mit Schale und Kernen (z.B. Elstar), in Stücken (3 cm)1100 g
-
Zitrone unbehandelt, 2 Streifen (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Wasser1400 g
-
Zucker400 g
-
Gelfix extra 2:1 (25 g)1 Pck.
-
30 g OrangensaftCalvados30 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
0 g
Kalorie
90 kJ /
22 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orangenkonfitüre
45min
Johannisbeergelee
25min
Apfelgelee aus ganzen Äpfeln
4h
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25min
Kiba-Gelee
25min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35min
Erdbeer-Gelee
1h
Mirabellen-Konfitüre
20min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Erdbeer-Holunder-Konfitüre
40min
Kirschkonfitüre
25min
Brombeergelee
1h