Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g Äpfel, säuerlich, Bio, mit Schale und Kernen (z.B. Elstar), in Stücken (3 cm)
- 1 Zitrone, unbehandelt, 2 Streifen (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 1400 g Wasser
- 400 g Zucker
- 1 Pck. Gelfix extra 2:1 (25 g)
-
30
g Calvados
lub 30 g Orangensaft - 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 90 kJ / 22 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 Min
Apfelgelee aus ganzen Äpfeln
4h
Brombeer-Vanille-Konfitüre
20 min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35 Min
Mandarinen-Gelee
30 Min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 godz. 30 min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 Min
Kiba-Gelee
25 Min
Birnenkonfitüre
20 min
Erdbeer-Gelee
1 Std.
Pflaumenmus aus dem Backofen
4h
Zwetschgenmus
1 Std.