Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 120 g Zucker
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- ½ Vanilleschote
- 4 Eigelb
- 200 g Weißwein, trocken
- 400 g Sahne
- 1 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Welfenspeise mit Trauben
2 Std. 30 Min
Zabaglione
15min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 Std. 30 Min
Rotweincreme
5 Std. 40 Min
Zabaione mit Katzenzungen
1 Std.
Caipirinha-Creme
3 Std. 30 Min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min
Zabaglione al Prosecco
15min
Klassische Zabaglione
15min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Eierlikör-Eistorte mit Mandelboden
6 godz. 30 min