Urządzenia i Akcesoria
Omas Teestollen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 Scheiben
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Haselnüsse50 g
-
Eier4
-
Zucker400 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Orangeat50 g
-
Zitronat50 g
-
Rosinen50 g
-
Früchtetee aufgebrüht, abgekühlt, z. B.Tropische Früchte von Teminal30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
1360 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2021
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Träubleskuchen
1 godz. 45 min
Königskuchen
9 godz. 30 min
Kaffeegugelhupfe
1 godz. 30 min
Aprikosen-Mokka-Kekse
2 godz. 40 min
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Früchtekuchen
3 godz. 10 min
Apfel-Zimt-Ballen
1 godz.
Rotweinstollen
48 godz.
Cranberry-Orangen-Plätzchen
50 min
Christstollen-Cantuccini
2 godz. 30 min
Walnussplätzchen
1 godz. 30 min
Stollen-Butterkuchen
2 godz. 45 min