Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Kartoffeln, gegart, z.B. vom Vortag, in Stücken
- 130 g Milch
- 120 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Mehl
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag
- 120 g Butter, sehr weich
- 80 g Zucker
- 1 EL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 966 kJ / 231 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Exoticstollen
14h 30 min
Quark-Hefe-Taler
2h 15min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1h 15 min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30 min
Eierschecke
6h 30min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25 min
Soljanka
45min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1h 30min
Lila Kuhflecken-Kuchen
5h
Buttermilchkuchen
50min