![Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher) Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1959623A-CCF7-4D36-9AED-BB8C091AF3E6/Derivates/2E4B3ABD-54C9-4AE2-A073-7131D65C8B60.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Kartoffeln, gegart, z.B. vom Vortag, in Stücken
- 130 g Milch
- 120 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Mehl
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag
- 120 g Butter, sehr weich
- 80 g Zucker
- 1 EL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 966 kJ / 231 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosbutter
5 Min
Winterlicher Apfel-Kaki-Aufstrich
35 Min
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1h
Eierschecke
6 godz. 30 min
Marzipan-Pudding
2 Std. 20 Min
Leipziger Lerchen
1 Std. 45 Min
Erdbeercurd
30 分钟
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30 min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1h 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40 min